Nouă magazine second-hand din Bistrița, închise temporar de Protecţia Consumatorilor. S-au dat și amenzi de peste 100.000 lei

Nouă magazine second-hand din municipiul Bistrița au fost închise temporar de Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor Bistrița-Năsăud, instituție care a aplicat și amenzi de peste 100.000 lei în urma unor controale efectuate la operatori economici care comercializează produse la mâna a doua.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma controalelor, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au constatat o serie de abaterile de la legislația în vigoare, precum: ”comercializarea unor produse textile second-hand neetichetate cu numărul de lot din care provin pentru a se putea face corespondență între produse și certificatele de curățare, dezinfecție și dezinsecție, comercializarea unor produse textile purtate și uzate care prezentau urme de murdărie, pete și fire de păr, neprezentarea procesului-verbal de sortare lunară a produselor second-hand, în funcție de gradul de uzură ale acestora, comercializarea unor produse aflate la reducere fără a indica data la care încetează oferta sau sintagma “în limita stocului disponibil”, neafișarea prețurilor produselor în mod vizibil”.

Pentru aceste abateri, comisarii Protecției Consumatorilor au aplicat 28 de amenzi în cuantum total de 107.000 lei și au dispus măsura opririi definitive de la comercializare a unor produse neconforme în valoare de peste 38.000 lei. Marfa neconformă identificată în timpul controlului va fi returnată distribuitorului.

De asemenea, în cazul a nouă magazine second-hand s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor pentru comercializarea articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată, respectiv închiderea magazinelor până la remedierea deficiențelor. Cele nouă magazine pentru care s-a dispus această măsură sunt:

  1. Nixora Reinvent SRL – punct de lucru în Bistrița, str. Gării, nr.30C
  2. Serețan Cornelia PFA – Bistrița, str. Rodnei, nr.1, bl.1, ap.26
  3. Rus Alina Ionela I.F. – Bistrița, str. Iosif  Vulcan, nr.2
  4. Nilocores SRL – Bistrița, str. Panait Cerna, nr.1, sc.A, ap.3
  5. Tarebo Style SRL – Bistrița, B-ul Decebal, nr.40/A
  6. Bede Ramoemi SRL – Bistrița, B-ul Decebal, nr.40
  7. Vintage Candor SRL – Bistrița, str. Florilor, nr.1
  8. Roman I.Ana-Valeria PFA – Bistrița, str. Cuza Vodă, nr.28
  9. Mitex Iner SRL – Bistrița, str. Gării, nr.30, parter.

CJPC Bistrița-Năsăud informează că va desfășura în continuare atât acțiuni de verificare și control, cât și acțiuni de consiliere la operatorii economici care desfășoară activități în județ.

La nivel național, ANPC a inițiat campania de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar solicitat de aceștia (îndrumare și consiliere fără sancționare pecuniară).

FOTO: CJPC Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *