Numărul persoanelor izolate la domiciliu a ajuns la 76

Numărul persoanelor izolate la domiciliu și monitorizate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a ajuns la 76, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. UPDATE: În cazul a încă 5 persoane s-a luat aceeași măsură, astfel că numărul persoanelor izolate la domiciliu a ajuns la 81. 

 

Potrivit datelor prezentate luni, printre cele 76 de persoane izolate la domiciliu se numără atât cetățeni care s-au întors din Italia, cât și familiile acestora.

În acest moment, la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) și nici persoane suspecte care să necesite carantină.

La nivel național, există trei cazuri confirmate de infecție cu Coronavirus.

Autoritățile județene monitorizează în continuare fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, acestea comunicând situațiile care necesită monitorizare.

De asemenea, la nivel național a fost operaționalizată o linie telefonică destinată exclusiv informațiilor cu privire la noul tip de coronavirus. Este vorba despre TEL VERDE 0800 800 358, număr la care cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcţionare al liniei telefonice este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

ACTUALIZARE

În momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud, 81 persoane sunt izolate la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia), transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.