Numeroși participanți la prima ediție a Maratonului Rombat

Alergători de toate vârstele participă, sâmbătă, la prima ediție a Maratonului Rombat, eveniment care se desfășoară la Bistrița.

 Patricipanții la eveniment au putut alege una din cele patru probe disponibile în acest an – trei competiționale, destinate adulților (Semimaraton 21K, Cros 10k și Cros 5K), respectiv o probă dedicată celor mici – Crosul Copiilor.

Startul celor patru probe s-a dat Parcul “Regele Mihai I al României” din Bistrița, traseul probelor împletindu-se cu traseul Via Transilvanica.

La startul principalei probe a maratonului a participat și primarul Ioan Turc.

Am dat startul principalei probe a maratonului Rombat, o primă ediție dedicată împătimiților alergării, cu punct de pornire în Parcul „Regele Mihai I al României” și traseu inclusiv pe Via Transilvanica. Cele 4 probe, una de semimaraton și 3 de cros, i-au reunit pe toți sportivii doritori de mișcare pentru sănătate. Felicitări companiei Rombat pentru organizare și la cât mai multe ediții!”, a transmis Ioan Turc.

De asemenea, și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a transmis: ”Maratonul Rombat, un îndemn la mișcare. Parcul „Regele Mihai I al României” din Bistrița a fost gazda unui eveniment sportiv ce promovează sportul de masă: Maratonul Rombat Ediția I. Într-o organizare impecabilă, Rombat a oferit dovada clară că dincolo de afaceri se află oameni. Acei oameni care vor să ofere comunității posibilitatea de a face mișcare și a încerca să-și depășească limitele. De altfel, sportul, mișcarea te învață să câștigi sau să pierzi, te învață ce este viața. Participarea numeroasă a demonstrat că Rombat a avut o inițiativă bună ce s-a reflectat în mentalul colectiv al bistrițenilor. A fost prima ediție a Maratonului Rombat, dar vor urma și altele cu siguranță. Felicitări, tuturor participanților și organizatorilor!”.

Câștigătorii curselor de alergare vor fi recompensați cu trofee și premii în bani, fondul de premiere fiind de circa 17.000 lei.

Evenimentul este organizat de Asociația 11even, inițiatoare a campaniei Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare a sportului de masă din România, în parteneriat cu Asociația C.S. Runners Club, organizatoare a Maratonului Internațional din Cluj Napoca și a altor multiple evenimente de alergare.

Potrivit organizatorilor, Maraton Rombat urmărește să devină pe termen lung un proiect de tradiție în județul Bistrița-Năsăud și un punct de reper în circuitul național și internațional al competițiilor de alergare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!