O comisie din cadrul Prefecturii verifică stadiul pregătirilor pentru sezonul rece; controale și în bazele de deszăpezire

Autoritățile din Bistrița-Năsăud se pregătesc pentru sezonul rece 2022 – 2023. Pentru a se asigura că drumarii pot să intervină atunci când condițiile meteorologice vor impune acest lucru, reprezentanții Instituției Prefectului au efectuat verificări în bazele de deszăpezire din județ. 

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului, o comisie din cadrul instituției, care este coordonată de subprefectul Decsei Atilla, a verificat dacă există stocuri suficiente de material antiderapant și dacă în bazele de deszăpezire există utilaje pregătite să acționeze pe șosele.

Totodată, au fost analizate și stocurile de carburanți de care dispun administratorii drumurilor și prestatorii serviciilor de deszăpezire cu care aceștia se află în relații contractuale.

De asemenea, comisia a vrut să vadă și dacă în zonele problematice din Pasul Tihuța au fost montate panourile parazăpezi.

În urma verificărilor, la nivelul Instituției Prefectului va fi întocmit un raport de informare cu privire la pregătirile pentru iarnă, care va fi înaintat prefectului Mica Oprea spre aprobare.

Date cu privire la pregătirile pentru sezonul rece au fost prezentate și în ședința Colegiului Prefectural din luna septembrie, atunci fiind prezentată atât situația cu privire la drumurile naționale, cât și cea care vizează drumurile județene și comunale din Bistrița-Năsăud.

Pregătiri pentru sezonul rece. Cum se va acționa la iarnă pe drumurile din Bistrița-Năsăud

 

error: Content is protected !!