O nouă plângere a liberalilor din Bistrița-Năsăud a fost înregistrată la Biroul Electoral Județean. Ce reclamă?

La Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost depusă o plângere prin intermediul căreia Partidul Național Liberal reclamă faptul că în mediul online s-ar continua campania electorală. Liberalii au sesizat că pe o rețea de socializare a fost distribuit un material video de campanie, chiar în ziua celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. 

Am avut o plângere privind o postare pe Facebook, care face trimitere la competitorul electoral Partidul Social Democrat, care a fost admisă în parte, în sensul sesizării Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu privire la a face o cercetare şi a dispune, dacă există cazul, o sancţionare în acest sens”, a declarat Alexandru Vintilă, membru al Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud.

Reprezentantul BEJ Bistrița-Năsăud a mai completat că postarea a fost făcută de pe o pagină de pe o rețea de socializare, dar nu s-a putut stabili dacă este vorba despre o pagină locală sau una națională și nici dacă aceasta aparține ”unui individ sau unei entități”.

”Din câte am constatat noi, se află o postare pe o pagină de Facebook denumită ‘Campanie Electorală PSD 2019’. Este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu menţiunea de a vota. Noi nu am putut să stabilim cine este aparţinătorul sau dacă se află în vreo culpă privind data la care a fost înregistrat respectivul material video sau când a fost publicat, însă am admis acea plângere, în sensul sesizării Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și acesta să ia în considerare sesizarea noastră și să ia măsuri”, a mai adăugat reprezentantul BEJ Bistrița-Năsăud.

error: Content is protected !!