FOTO/VIDEO: Opt persoane care locuiau în adăposturi improvizate construite în Pădurea Codrișor, evacuate de Poliția Locală Bistrița

Opt persoane, dintre care doi minori, care locuiau în adăposturi improvizate construite în Pădurea Codrișor au fost evacuate de Poliția Locală Bistrița. Adulții au fost trimiși la Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița, în vreme ce copiii au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

În dimineața zilei de 8 ianuarie, polițiștii locali împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Bistrița au identificat în pădurea Codrișor trei adăposturi improvizate, în care locuiau un număr de opt persoane (șase persoane adulte și două persoane minore), acestea fiind expuse temperaturilor scăzute. Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița pentru a beneficia de serviciile socio-medicale, puse la dispoziție de municipalitate. Având în vedere starea de sănătate precară a celor doi minori s-a impus transportarea acestora la UPU Bistrița în scopul instituirii unei conduite terapeutice. Totodată a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud în vederea preluării și instituirii măsurilor de protecție socială față de cei doi minori”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Ulterior acțiunii, zona în care au fost depistate cele opt persoane a fost ecologizată de angajații Primăriei municipiului Bistrița.

FOTO/VIDEO: Poliția Locală Bistrița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *