Opt persoane din Năsăud, reținute în urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune în domeniul comerţului auto

Opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate în municipiul Bistrița și în orașul Năsăud într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu autoturisme, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. De asemenea, zeci de autovehicule, sume importante de bani și bijuterii au fost confiscate de oamenii legii.

”În urma celor 9 percheziții domiciliare efectuate ieri, 6 martie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistrița-Năsăud, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, din Năsăud, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, 7 martie, persoanele în cauză vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

Totodată, la percheziții, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 88.250 de euro, 77.900 de lei și 190 de zloți polonezi.

De asemenea, au mai fost indisponibilizate 68 de autoturisme și autoutilitare, de aproximativ 500.000 de euro, precum și cantitatea 1.295,70 de grame de metale prețioase, cu o valoare estimată de 404.258,40 lei.

Reamintim că, ieri, 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 9 mandate de percheziție, la locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, din Năsăud și Bistrița, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2019 și până în prezent, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, persoanele în cauză ar fi efectuat peste 100 de operațiuni impozabile de achiziții de autoturisme second-hand din Polonia, de la diferite persoane juridice și fizice, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, în scopul realizării de venituri, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, ascunzând sursa impozabilă.

Astfel, persoanele vizate ar fi realizat din vânzări venituri de 16.218.295 de lei, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statutului de 3.309.221 de lei.

Pe parcursul zilei de ieri, 6 martie, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate, fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *