Ora Pământului, sărbătorită și la Bistrița

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie, Earth Hour (Ora Pământului), desfășurat anual în ultima sâmbătă a lunii martie, a ajuns la ediția cu numărul 18.

Municipiul Bistrița s-a alăturat și în acest an acțiunilor menite să conștientizeze utilizatorii de energie electrică în legătură cu problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

”Stingerea luminilor și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice, este modul manifest în care se atrage atenția că mediul înconjurător este sensibil la cele mai mici gesturi din viața de zi cu zi a oamenilor”, spune primarul Ioan Turc.

La Bistrița, oprirea iluminatului public din zona pietonală Liviu Rebreanu și a iluminatului arhitectural a fost precedată de spectacolul gulguțelor, în care voluntarii Asociației „Cercetașii bistrițeni” au aprins simbolic lampioane sustenabile.

”Municipalitatea rămâne ancorată în susținerea și derularea oricărui eveniment care promovează abordări și alternative ecologice, prietenoase cu mediul”, a mai precizat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *