Orașul Beclean și alte nouă comune din județ primesc bani europeni pentru drumuri agricole

FOTO: www.frasinulbn.ro

Zece localități din județul Bistrița-Năsăud primesc finanțare din fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru crearea sau modernizarea infrastructurii de drumuri agricole, care vor deservi ferme și exploatații agricole, anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Este vorba despre comunele: Budești, Căianu Mic, Chiuza, Ciceu-Giurgești, Miceștii de Câmpie, Monor, Runcu Salvei, Silivașu de Câmpie, Uriu și orașul Beclean. Felicitări gospodarilor primari care au muncit și s-au implicat pentru ca județul nostru să beneficieze și de aceste investiții utile pentru comunități”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Printre cele 10 primării care vor beneficia de finanțare se numără și comuna Căianu Mic, care a depus un proiect de un milion de euro și care a fost aprobat.

”Prieteni dragi, vă anunț cu bucurie că proiectul nostru ”Drumuri Agricole în Comuna Căianu Mic, Județul Bistrița-Năsăud”, a fost APROBAT la finanțare! Valoarea proiectului este de 1 milion euro, iar finanțarea va fi asigurată de Uniunea Europeană prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale! Astfel, prin acest proiect vor fi modernizați 10 km de DRUMURI AGRICOLE care vor deservi exploatațiile agricole de la nivelul întregii comune! Cu ajutorul acestor investiții, vom rezolva în integralitate principalele tronsoane de drumuri agricole din localitățile Căianu Mic, Căianu Mare, Dobric și Ciceu-Poieni. S-a muncit mult la realizarea și depunerea acestui proiect și vreau să aduc mulțumiri, în primul rând, harnicilor mei colegi, colaboratorilor noștri, domnului președinte al Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, pentru susținerea acordată, precum și reprezentanților Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru profesionalismul manifestat! Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate!”, a transmis primarul din Căianu Mic, Paul Știr.

Un milion de euro ajunge și în comuna Ciceu-Giurgești și urmează să fie modernizați circa 9 km de drumuri agricole.

Prin acest proiect vor fi modernizați aprox. 9 km de drumuri agricole care vor deservi exploatațiile agricole de la nivelul întregii comune! Cu ajutorul acestor investiții, vom rezolva principalele tronsoane de drumuri agricole din localitățile Ciceu-Giurgești și Dumbrăveni!”, a transmis Primăria Ciceu-Giurgești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!