Ostermarkt, Târgul de Paște al sașilor, în acest final de săptămână la Bistrița

În acest sfârșit de săptămână, la Bistrița are loc ediția 2024 a Târgului de Paște al sașilor bistrițeni, Ostermarkt.

Potrivit programului evenimentului, sâmbătă, 23 martie, de la ora 10:30, va avea loc parada săsească la care vor lua parte ansamblurile de dansuri săseşti ”Vergissmeinnicht” și ”Vergissmeinnicht Jr.” ale Forumului Democrat German Bistrița, ansamblul de dansuri săseşti ”Goldregen” al Forumului Democrat German Reghin, corul ”Junge Musiktalente” al Forumului Democrat German Bistrița, Alessia Schuller – solistă vocală din Reghin, fanfara ”Harmonie” a Forumului Democrat German Bistrița, ansamblul profesionist ”Cununa de pe Someş” Bistrița.

Ulterior, de la ora 11:00, în incinta Bisericii Evanghelice va fi oficiată o slujbă religioasă, urmată la ora 12:00, de un spectacol de muzică și dansuri tradiționale germane ce va avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu.

De la ora 18:00, în Biserica Evanghelică va avea loc un concert susținut de Csengeri Kostyak Zsuzsa din Cluj-Napoca la orgă, Cvartetul Tiberius și Janos Balint din Ungaria la flaut.

”Tradiția continuă de peste 900 de ani! Târgul de Paște al sașilor – Ostermarkt – aduce în acest sfârșit de săptămână, 22 – 24 martie, pe Pietonal și în Piața Centrală, o mare de veselie, bungust și inspirație: ouă pictate și decorate în moduri tradiționale și cu tușe moderne, accesorii și decorațiuni de Paște , însoțite de alte creații și bunătăți realizate cu multă pasiune de artizanii și producătorii locali Produs în Bistrița-Năsăud, acompaniate de muzică și dansurile săsești”, spun reprezentanții Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *