P.N.L o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene!

În perioada 6-7 martie 2024 are loc, la Romexpo, în Bucureşti, Congresul Partidului Popular European (PPE). La eveniment participă toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

Susținere pentru Ursula von der Leyen!

„I-am spus asta în discuția pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil și eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina și criza energetică creată de Moscova.

I-am arătat că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a țării noastre în Spațiul Schengen. Pe termen lung, dorim continuarea susținerii pentru fermieri și pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală.


În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanșat de Rusia este cea mai mare amenințare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE.” – a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *