Pe final de mandat, Dobra e populist! Săgeți către ALDE pentru taxa de înmatriculare a lu’ Tăriceanu! Va deconta Țintean la vot aceste aberații?

Dorin Dobra a prins locul II (ne-eligibil) pe lista PNL la Senat și mai are două luni până la predarea mandatului. Pe final, acesta are câteva acțiuni populiste și trimite săgeți către gruparea ALDE, (reprezentată în teritoriu de Ioan Țintean) pe tema timbrului de mediu, instaurat în mandatul lui Tăriceanu.

iDobra amestecă lucrurile dar speculează un subiect sensibil, al celor care dețin mașini second-hand, nemulțumiți de timbrul de mediu. La această oră, proprietarii plătesc înmatricularea vehiculului în funcție de capacitatea motorului și de norma de poluare.

 

 

 

 

De ce au respins senatorii taxa de poluare, care permitea înmatricularea pe loc a TUTUROR mașinilor, cu NUMAI 5 bani/litru! Argumentele:

– necesitatea de a păstra un curs pozitiv înmatriculărilor de mașini noi,
– menținerea unui cadru legislativ stabil,
– încurajarea industriei auto cre activează în țară și folosește mână de lucru românească.

Dobra e populist și îi arată cu degetul pe ceilalți!

La dezbaterea din Senat pe marginea taxei de poluare, Dobra a trimis săgeți către Tăriceanu-Vosganian. Legea nouă privind taxa de poluare prevede includerea taxei de primă-înmatriculare în prețul carburantului: 5 bani/litru (aprox. 2 lei la un plin).

Expunere motive despre taxa de poluare, cuprinsă în litrul de carburant

Legea privind taxa de poluare a fost respinsă de toți cei 83 de senatori prezenți și trimisă în dezbatere spre Camera Deputaților (for decizional).

Cu toate astea, Dobra speculează emoția electorală din spatele acestei legi și a transmis interpelarea sa către presa locală pentru a poza în bun-samarinean, dar în special pentru a-i pune într-o lumină proastă pe susținătorii lui Tăriceanu din județ. (Tăriceanu fiind perceput ca cel care a omorât piața de mașini second-hand prin instituirea texei de primă înmatriculare)

 

 

În ședința Plenului Senatului de miercuri, 5 octombrie s-a discutat despre propunerea legislativă pentru instituirea taxei de poluare ( L 394/2016).

Ocazie cu care senatorul Dorin Dobra, a avut încă o intervenție pe această temă:

ccv” Stimați colegi, vestea e bună că lucraţi şi sincer ne bucurăm că faceţi asta, pentru că e unul din exemplele pentru care noi, cei din Parlamentul României, decontăm cumplit între cetăţeni tot deranjul pe care acest tip de taxă, timbru, impozit, ce a fost de-a lungul timpului, și mă uit la domnul Vosganian, cred că deja sunt ani buni – 10 – 15 ani, de când sunt chinuiți cetăţenii români cu acest tip de taxă. Îmi aduc aminte că a fost primul exemplu, singura dată când ministrul Vosganian, la vremea aceea ministru de finanţe, s-a încurcat odată în calcule, când a impus, împreună cu domnul Tăriceanu taxa auto.

Acum, vreau doar să vă spun că, în actuala formă, şi în oricare dintre formele în care am reuşit în Guvernele României să o adoptăm, am provocat o distorsiune cumplită pe piaţă, care, astăzi, duce, de exemplu, doar la două aberaţii:

1. Se încurajează conform taxei de acum, importul de second-hand, vechi;
2. Se înmatriculează în Bulgaria într-o veselie maşini, tocmai din cauza acestui tip de taxe.
Nu vă invidiez. Ştiu sigur, deja pierdeţi procese pe această temă. Chiar dacă nu vă e comod, vă solicit, să faceţi tot ce puteţi, ca oamenii să se simtă cu adevărat reprezentaţi de noi, de dumneavoastră, de toţi cei care putem lua decizii.”
Senator Dorin Dobra

Atacurile dintre politicieni se vor înteți în perioada următoare, iar campania electorală îi va scoate în mediul public pe cei care doresc să ajungă în Parlament și care se folosesc de diferite tertipuri pentru a acumula voturile necesare.

error: Content is protected !!