Pădurar prins în flagrant în timp ce oferea mită produse din carne și țuică

FOTO cu caracter ilustrativ

Un pădurar în vârstă de 50 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, comuna Șanț, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, informează Direcția Generală Anticorupție. Acesta ar fi oferit șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud produse procesate din carne, pește și țuică pentru a nu fi sancționat pentru neregulile constatate cu ocazia unui control silvic.

În fapt, luni, 15.04.2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a pădurarului, într-o parcare situată la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, în timp ce a oferit, cu titlu de mită, șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud, mai multe produse procesate din carne (pastramă, batoane de salam de vânat, cârnăciori etc), păstrăv proaspăt și 5 litri de țuică. Pădurarul a recurs la acest gest în scopul favorizării sale cu privire la controlul silvic care se desfășoară în prezent în cantonul pe care îl are în administrare”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor DGA din cadrul Centrului Operațional 3. În continuare se efectuează cercetări pentru administrarea întregului probatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *