Parcare cu peste 140 de locuri, pe strada C.R. Vivu din Bistrița

O parcare nouă, care va avea peste 140 de de locuri, va fi amenajată de Primăria Bistrița pe strada C.R. Vivu din municipiu.

”Consiliul Tehnico-Economic al Primăriei municipiului a avizat favorabil reconfigurarea parcării de pe strada C.R. Vivu care deservește blocurile 1, 2, 4 și 8. Aici, de la 90 de locuri existente, se vor obține 144 de locuri de parcare la sol. Varianta supraetajată nu era dezirabilă în acest caz, urmând a se obține 150 de locuri de parcare, dar cu un cost suplimentar de cel puțin 3 milioane lei. Perimetrul reamenajat va fi prevăzut cu iluminat public nou, va avea și un loc de joacă, iar pentru fiecare 5 locuri de parcare va fi plantat un copac, zona fiind împrejmuită și cu arbuști mici. Totodată, vor exista aici și 3 stații de încărcare a autovehiculelor electrice, dar și o insulă ecologică având 10 pubele îngropate”, a precizat primarul Ioan Turc.

Indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect urmează să fie supuși aprobării Consiliului Local într-o viitoare ședință.