Parcarea pe pistele din centrul Bistriței, interzisă! Poliția Locală atenționează șoferii

Parcarea autovehiculelor pe pistele de biciclete recent marcate în zona centrală a municipiului Bistrița este interzisă, atrage atenția Poliția Locală, institiuție care derulează o campanie de informare a șoferilor cu privire la noile reguli. Cei care nu le respectă se pot alege cu amenzi și cu puncte de penalizare.

”Întrucât pe strada Dornei și în Piața Centrală au fost finalizate lucrările de marcaj rutier și de delimitare a pistelor destinate bicicletelor, precum și montarea indicatoarelor rutiere aferente, polițiștii locali desfășoară în aceste zile o campanie de informare a conducătorilor auto, prin care aceștia sunt înștiințați cu privire la interdicția de oprire/staționare/parcare pe pistele pentru cicliști. Astfel, oprirea pe pistele destinate bicicliștilor este interzisă, constituind contravenție, prevăzută de art. 108, alin 1, lit. a, pct. 8 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și sancționată de art. 99, alin. 2 din același act normativ, cu amendă de la 330 lei la 495 lei și 2 puncte penalizare”, precizează Poliția Locală Bistrița.

Instituția adaugă că indicatorul “Pistă pentru Biciclete” îi obligă pe conducătorii de biciclete și trotinete electrice să circule doar pe pista astfel delimitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!