Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița dă detalii în cazul Dani Borgovan! S-a dispus continuarea urmăririi penale față de doi bărbați

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a anunțat, miercuri, că se efectuează cercetări în cazul Dani Borgovan sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală, lovire și alte violențe și violență în familie. Două persoane au calitatea de suspect în dosarul penal aflat în instrumentarea unității de parchet.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, prim-procuror Cezar – Sebastian Maxim, precizează: ”Ca urmare a evenimentului din seara de 20.10.2023, ce a avut loc pe raza municipiului Bistrița, județul Bistriţa-Năsăud, privind pe persoana vătămată de gen masculin, persoană care a practicat box de performanţă, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, s-a înregistrat dosarul penal nr. 3163/P/2023, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală, faptă prev. de art. 194 al. 1 lit. e) C. Pen., lovire sau alte violenţe, faptă prev. de art. 193 al. 2 şi alin. 21 C. Pen, şi violenţă în familie faptă prev. de art. 199 al. 1 C. Pen. rap. la art. 193 al. l C. Pen“.

Sursa citată adaugă că urmărirea penală se efectuează față de două persoane care au dobândit calitatea de suspect în acest caz.

”La data de 24 octombrie 2023, în urma probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de două persoane de gen masculin, care au dobândit astfel calitatea de suspect, unul dintre ei pentru săvârşirea infractiunilor de lovire sau alte violenţe, faptă prev. de art. 193 al. 2 şi alin. 21 C. Pen., şi vătămare corporală, faptă prev. de art. 194 al. 1 lit. e) C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 al. 1 C. Pen., iar celălalt pentru săvărşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prev. de art. 193 al. 2 şi alin. 21 C. Pen. Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliţie din cadrul Poliției municipiului Bistriţa — Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei. Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul Parchetului de le lângă Judecătoria Bistrița.

Reamintim că, vineri noaptea, sportivul Dani Borgovan a ajuns în stare foarte gravă la spital, în urma unui incident petrecut pe scările unui bloc de pe strada Solomon Haliță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!