Parteneriat între Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil, pentru a facilita accesul locuitorilor de pe Valea Țibleșului la servicii medicale

Veste bună pentru locuitorii de pe Valea Țibleșului! Primăria comunei Căianu Mic va încheia un parteneriat cu Clinica Sanovil, cu scopul de a facilita accesul oamenilor din această zonă la servicii medicale.

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, și asistentul medical comunitar din cadrul instituției, Rodica Boca, au purtat, vineri, discuții cu dr. Gavrilaș Mureșan de la Clinica Sanovil Bistrița.

Am pus bazele unui parteneriat între Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil, cu scopul dezvoltării unor servicii medicale în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat ce urmează a fi realizat la Căianu Mic! Centrul Medical este finanțat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. S-a stabilit înființarea unui punct de recoltare sânge pentru investigații la nivel local, astfel încât persoanele din comuna noastră și împrejurimi să fie scutite de deplasări lungi și costisitoare până la unitățile medicale din zona urbană. De asemenea, analizăm și oportunitatea deschiderii unor cabinete de specialitate în funcție de nevoile medicale care vor fi identificate în comunitatea noastră, cât și în comunitățile de pe Valea Țibleșului! Specializările medicale și graficul de funcționare al cabinetelor vor fi stabilite în perioada următoare”, a explicat primarul Paul Știr.

Sursa citată a menționat că atât punctul de recoltare sânge pentru investigații, cât și cabinetele medicale vor funcționa în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat Căianu Mic, unitate medicală care va comuna Căianu Mic, dar și comunele învecinate de pe Valea Țibleșului.

Tot în parteneriat cu Clinica Sanovil, la Căianu Mic vor fi organizate anul acesta mai multe campanii medicale de prevenire și depistare precoce a unor afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *