Patru mașini avariate în urma unui accident produs în Bistrița

Patru autoturisme au fost avariate în urma unui accident rutier care a avut loc în municipiul Bistrița, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

”La data de 29 decembrie, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au intervenit la un accident soldat cu pagube materiale. Conform verificărilor efectuate, un bărbat, de 34 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Colibiței din Bistrița, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa și care era condus de un bărbat, de 27 de ani, din municipiu. Din impact, autoturismul condus de tânărul de 27 de ani a fost proiectat în alte două autoturisme care erau parcate pe marginea drumului”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani și negativ în cazul celuilalt conducător auto.

Bărbatul de 34 de ani a fost sancționat contravențional. În cauză a fost întocmit și dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier Bistrița.

Polițiștii reamintesc că, în cazul în care valoarea indicată de aparatul etilotest depășește 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor recolta probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă conducerea unui vehicul sub influența alcoolului a cărei valoare depășește 0.80 mg/l alcool pur în sânge.

Refuzul șoferului de a se supune prelevării de mostre biologice este infracțiune și se pedepsește la fel ca și în cazul conducerii cu alcoolemie 1 la 5 ani închisoare sau amendă.  

Pe lângă aceste consecințe juridice, riscurile implicării într-un accident rutier pot fi dintre cele mai grave, acestea crescând exponențial! Studiile efectuate indică faptul că șoferii aflați sub influența alcoolului au diminuate viteza de reacție, simțurile vizuale și auditive, alcoolul creând și falsa impresie de siguranță prin asumarea unor riscuri inutile.

error: Content is protected !!