PENIBILI: au adus-o pe Susana Gălățan să vorbească aiurea-n tramvai despre Colegiul Rebreanu și să laude PSD-ul! Soluția PSD-istă de modernizare a clădirii e o Ordonanță aflată-n vigoare de 18 ani, pe care o prezintă-n campanie!

 

La conferința de presă de la Consiliul Județean, PSD-iștii au prezentat o serie de promisiuni privind reabilitarea Colegiului Rebreanu, investiție estimată la 10 milioane de euro. PSD-iștii au amintit și despre Complexul Sportiv Wonderland, estimat la 20 de MILIOANE de euro. Pentru această investiție, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici într-o ședință de Guvern. Teoretic, urmează includerea investiției pe lista de prioritate, bugetarea investiției, semnarea contractului de finanțare, licitație și recepție-finală.

Directoarea Susana Gălățan adusă ca să-nchine ode partidului! Deși PSD conduce la toate nivelurile administrative, pentru Colegiul Rebreanu NU s-au atras bani europeni!

PSD-iștii au activat-o și pe Susana Gălățan (directoarea CNLR), adusă la conferința de presă să recite despre performanțele elevilor de la Rebreanu! Directoarea aflată în campanie a amintit de modernizarea Campusului Rebreanu (de aproximativ 8 MILIOANE de euro) unde în realitate Primăria Bistrița a pierdut jumătate din fondurile ne-rambursabile, respectiv 4 MILIOANE de euro, deoarece NU s-au încadrat în timp cu finalizarea lucrărilor. Într-un final, cei 4 MILIOANE de euro s-au alocat din bugetul local.

„Vom susține echipa de la Primăria Municipului Bistrița, de la Consiliul Județean și de la Ministrul Dezvoltării, pentru sprijinul în derularea lucrărilor” – a completat Susana Gălățan.

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/460102711409738/?t=0

 

O Ordonanță din 2001 ar fi soluția! În realitate, banii se alocă pe influență politică, NU pe inteligența lui Suciu!

La conferință, s-a prezentat soluția salvatoare prin care CNI poate realiza investiția, respectiv : Programul national de constructii de interes public sau social!

CNI S.A. are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice.

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, reglementat de Anexa 3 a Ordonanței Guvernului nr 25/200, cu modificările și completările ulterioare, se urmărește realizarea de investiții menite să asigure dezvoltarea economică și socială a țării prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea economiei pe plan local și îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor.

– obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor înseamnă orice tip de construcţii care se realizează pentru satisfacerea nevoilor materiale şi spirituale ale comunităţilor locale;

Beneficiarii investițiilor sunt statul, prin autorităţile administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi alte instituţii publice şi instituţii de interes public şi persoane juridice recunoscute ca fiind de utilitate publică în condiţiile legii, precum şi alte entităţi ce funcţionează în baza unor legi speciale.

Ordonanța 25 din 2001 e de fapt documentul juridic (aflat în vigoare de 18 ani) pe care se bazează finanțarea Colegiului Rebreanu. Acest aspect demonstrează că de fapt MDRAP prioritizează investițiile pe filieră politică și listele de prioritate se pot schimba în funcție de preferințele miniștrilor ce se perindă pe funcție de-a lungul Guvernării.

Ce pași vor urma! 

Promovarea investiţiilor

Articolul 5 „Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A. întocmeşte pentru fiecare subprogram în parte lista-sinteză a obiectivelor propuse a fi finanţate, şi o transmite Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a fi aprobată prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Lista-sinteză astfel aprobată este documentul care stă la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii şi a fundamentării alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţării acestora, conform prevederilor legale în vigoare.Articolul 6Obiectivele de investiţii prevăzute la art. 5 sunt preluate şi cuprinse în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” – S.A. după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform legislaţiei în vigoare” .

Campanie pe față și promisiuni mărețe de bani de la Guvern, pe filiera Suciu – PSD! La capitolul bani europeni, PSD-iștii sunt în plop!

Administrația județeană a organizat această acțiune de propagandă fix în ultima zi de campanie și speră că promisiunile privind investițiile majore (Complex Sportiv și Colegiul Rebreanu) le vor aduce voturi.

În realitate, PSD-iștii demonstrează incapacitatea în atragerea de fonduri ne-rambursabile. Cu toate că PSD-ul conduce discreționar la toate nivelurile administrative, 80% din banii europeni rămân la Bruxelles…

error: Content is protected !!