Percheziții în Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava într-un nou dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

În urma a 9 percheziţii efectuate de poliţişti pe raza judeţelor Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, într-un dosar evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost instituit sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 1.400.000 de lei.

”La data de 30 ianuarie, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Suceava au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Activităţile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind în valoare de peste 3.900.000 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2015, trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de administratori la o societate având ca obiect de activitate pază şi protecţie, ar fi înregistrat în documentele contabile achiziţii de produse specifice domeniului de activitate şi alte produse care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale. Astfel, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. În scopul creării unei aparenţe de legalitate a plăţilor pentru operaţiunile comerciale fictive de bunuri, precum şi pentru disimularea provenienţei sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, s-ar fi efectuat viramente bancare în baza unor presupuse relaţii comerciale avute cu diverse firme.” informează Inspectoratul General al Poliției Române.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 20.000 de dolari şi a fost instituit sechestru pe bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 1.400.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au pus în executare 3 mandate de aducere.

La activităţi au participat inspectori antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Măsuri preventive față de 12 persoane pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor

Bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud arată că în anul 2017, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul instituției au soluționat 128 de dosare penale având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Oamenii legii au reușit să recupereze prejudicii în sumă de 711.540 lei prin plată, 682.410 lei în cont bancar și 1.269.800 lei prin aplicarea măsurilor asigurătorii.

Anul trecut, s-au dispus măsuri preventive față de un număr de 12 persoane doar pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor, ceea ce arată preocuparea polițiștilor pentru identificarea circuitelor financiare frauduloase și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Sursa foto: www.zch.ro

error: Content is protected !!