Percheziţii în Urmeniș, într-un dosar de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic

Șapte percheziţii au fost efectuate pe raza judeţelor Mureş şi Bistriţa-Năsăud, de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la domiciliul mai multor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

”La data de 25 ianuarie, în jurul orei 00.50, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 13 Zau de Cîmpie şi Poliţiei oraşului Sărmaşu, au oprit în trafic, pe DJ 151, pe raza localităţii Balda , un autoturism, condus de un bărbat de 24 ani, din localitatea Sărmaşu. În urma verificărilor, a fost identificat un bărbat, de 34 ani, din localitatea Sărmaşu, pasager în autoturism, care deţinea asupra sa o arma letală şi 9 cartuşe calibru 5,6×16 mm, fără însă a deţine permis de port armă, care împreună cu autoturismul în cauză, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor” arată Inspectoratul Județean de Poliție Mureș.

La aceeași dată poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au efectuat 7 percheziţii, în localităţile Sărmaşu, judeţul Mureş şi Urmeniş, judeţul Bistriţa-Năsăud, la domiciliile mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 34 cartuşe, de calibrul 5,6 mm.
Faţă de trei bărbaţi, de 24, 26, respectiv 34 de ani, din localitatea Sărmaşu, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureş.

error: Content is protected !!