Persoană amendată de Poliția Locală după ce a adresat injurii personalului medical de la SCJU Bistrița

O persoană s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei după ce, în timp ce se afla la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița pentru investigații medicale, a devenit recalcitrantă și a adus injurii personalului medical, informează Poliția Locală Bistrița.

Potrivit Poliției Locale, incidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 19:15.

Polițiștii locali au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.15, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, unde un cetățean aflat la fața locului pentru efectuarea unor investigații medicale a devenit recalcitrant și a adus injurii personalului medical prin folosirea unor expresii jignitoare. Echipajul ce patrula în zonă a fost sesizat prin Dispeceratul Poliției Locale și a intervenit pentru aplanarea conflictului. În acest caz, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, în baza Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii publice prin proferarea de injurii și expresii jignitoare, de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”, a precizat Poliția Locală.

Instituția menționează că a soluționat, în weekendul 12 – 14 aprilie, 45 de sesizări venite din partea locuitorilor din Bistrița, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 5.135 lei.

Astfel, sâmbătă seara, un cetățean a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 1.000 lei, în baza Legii 61/1991 pentru tulburarea liniștii publice prin folosirea unei boxe, amplasată în fața blocului, ce degaja vibrații sonore la amplitudine mare.

Tot în seara zilei de sâmbătă, au fost depistați în locurile de joacă destinate copiilor, tineri ce consumau băuturi alcoolice. Au fost aplicate măsurile legale ce se impun conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, echipajul Poliției Locale a acționat alături de celelalte forțe de ordine, în proximitatea cluburilor de noapte, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

Poliția Locală a municipiului Bistrița menționează că situațiile de acest fel pot fi în continuare sesizate la numerele: 0263 239 376 sau 0800 0800 33 (Telefonul cetățeanului) ori la numărul de WhatsApp 0756 122 070.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *