Persoană care a vrut să ofere mită 100 de euro unui polițist, condamnată la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare

Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus condamnarea unei persoane, fără calitate specială, la pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, informează Direcția Generală Anticorupție.

”În fapt, la data de 20 iulie 2023, un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Biroul Rutier a oprit în trafic un conducător auto care a fost surprins, cu aparatul radar, circulând cu o viteză peste limita admisă de lege pentru porțiunea de drum respectivă. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, motiv pentru care a fost condusă la sediul IPJ Bistrița-Năsăud pentru continuarea cercetărilor. Cu această ocazie, conducătorul auto a oferit polițistului suma de 100 de euro, cu scopul de a-l determina să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu constate infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Pentru comiterea acestor fapte, la data de 25 aprilie 2024, cel în cauză a fost condamnat de Tribunalul Bistrița-Năsăud la pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare. De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 100 de euro, ridicați cu ocazia prinderii în flagrant, sumă oferită cu titlu de mită unui polițist și obligarea acestuia la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 1.000 de lei.

Totodată, impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere de trei ani, obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioada de 90 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Bistrița sau a unei unități de cult din comunitate.

Sentința a rămas definitivă prin neatacare în termenul stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!