Peste 120 de şoferi au rămas fără permis în weekend, cei mai mulţi pentru viteză excesivă

Peste 120 de conducători auto au rămas fără permis la sfârşitul săptămânii trecute, cei mai mulţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

În perioada 21 – 23 octombrie, polițiștii din județ au organizat acţiuni în trafic, cu scopul de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare și a nerespectării normelor rutiere.

Astfel, polițiștii au acționat atât pe DN 17, DN 17C și DN 17D, cât și pe alte tronsoane cu trafic intens. În cadrul acțiunii au fost folosite dispozitive pentru măsurarea vitezei, cât și aparatele etilometru și drugtest.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate, au fost constatate și aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 156.000 lei, fiind reținute 127 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Din totalul contravențiilor aplicate în cadrul acestor acțiuni, 124 de sancțiuni contravenționale, au fost aplicate de către polițiștii rutieri pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În cadrul activităților au fost legitimate peste 420 de persoane și verificate aproape 350 de autovehicule”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost efectuate și 120 de testări cu aparatele  etilotest şi drugtest, fiind depistat un șofer care conducea sub influența băuturilor alcoolice.

”La data de 23 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit pentru control, pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii avertizează că astfel de acțiuni sunt organizate nu doar în weekend, ci și în timpul săptămânii și le recomandă șoferilor să dea dovadă de responsabilitate atunci când conduc pe drumurile publice.