Peste 1300 de câini din 11 țări, la ediția de anul acesta a Bistritzer Burg Dog Show

În perioada 13 – 14 aprilie, Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud organizează o nouă ediție a Bistritzer Burg Dog Show, eveniment care va aduce în Complexul Heidenfeld din Viișoara peste 1.300 de câini din 11 țări.

”Anul acesta vor fi organizate patru competiții chinologice (două naționale și două internaționale) și trei competiții de club: Competiția ASAO – Ciobănești de Asia Centrală, Competiția Clubului Câinilor Ciobănești de Cireadă Elvețieni și Competiția Clubului Câinilor Ciobănești Caucazieni. Vor fi prezenți, pentru prima dată la Bistrița, reprezentanții Artero Academy România care vor oferi servicii profesionale de toaletare adaptate specific raselor participante, alături de reprezentanții de Bistritzer Bug, Fluffy Pro Pet, DogPro. De asemenea, echipa Artero Academy România, va oferi pe tot parcursul competiției sfaturi și vor face ultimele retușuri înainte de intrarea în ring”, au precizat organizatorii.

La toate expozițiile sunt înscriși 1.331 de câini, din 85 de rase. (Notă: un câine poate fi înscris la mai multe competiții)

Vor fi prezenți la Bistrița crescători din 11 țări (România, Ucraina, Polonia, Letonia, Franța, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Lituania și Muntenegru). 

”Certificatul de Aptitudini din Campionat (C.A.C.) și Certificatul de Aptitudini pentru Campionatul Internațional de Frumusețe (C.A.C.I.B.) sunt distincții deosebit de importante pentru crescătorii de câini de rasă. Aceste titluri nu doar consacră calitățile estetice și genetice ale unui câine, dar și confirmă munca și eforturile depuse de către proprietar și crescător în îngrijirea și pregătirea exemplarului pentru competițiile canine. Obținerea unui C.A.C. la nivel național este o dovadă a faptului că respectivul câine corespunde standardelor de frumusețe și funcționalitate stabilite de cluburile și asociațiile canine din țară. Acest titlu aduce prestigiu crescătorului și rasei câinelui, consolidând reputația acestora în comunitatea chinologică locală. Obținerea unui C.A.C.I.B. atestă faptul că animalul a fost recunoscut ca fiind conform standardelor internaționale de frumusețe și funcționalitate. Acest titlu deschide uși spre competiții și expoziții de nivel mondial, oferind posibilitatea de a demonstra calitățile excepționale ale câinelui pe plan internațional și de a stabili contacte cu crescători și proprietari din diverse colțuri ale lumii”, mai spun organizatorii.

Câinii vor fi arbitrați de arbitrii din România (Augustin Ionescu, Cristina Rînziș-Gubesch, Molnar Zsolt, Julia Magdas și Andrei-Petru Deak), Finlanda (Satu Yla Mononen, Finne Leni), Spania (Carmen Navaro), Serbia (Istvan Orcsik) și Ungaria (Peter Harsamyi).

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Bistrița, sponsor principal Purina Pro Plan și va avea loc în complexul Heidenfeld din Viişoara. Accesul publicului se va putea face contra cost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *