Peste 1,5 milioane lei pentru extinderea rețelei de iluminat public în cartierul Subcetate

Primăria Bistrița derulează un proiect de peste 1,5 milioane de lei pentru extinderea rețelei de iluminat public în cartierul Subcetate.

”Prin realizarea obiectivului ”Extindere rețele de iluminat public în cartierul Subcetate etapa II” se asigură creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public prin extinderea sistemului de iluminat public, montarea aparatelor de iluminat LED pe stâlpii noi, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții din municipiul Bistrița”, a explicat administrația locală.

Prin acest proiect este prevăzută aducerea iluminatului stradal la standarde, cu diminuarea cheltuielilor reale de funcționare a sistemului de iluminat public, prin realizarea următoarelor obiective:

  • Extinderea retelei publice de iluminat;
  • Montarea stâlpilor, aparatelor de iluminat și brațelor conform rezultatelor calculelor luminotehnice;
  • Optimizarea consumului si a controlului sistemului de iluminat prin implementarea unui sistem de telegestiune care sa preia și să îmbunătățească o serie de funcțiuni ale serviciului.

Principalii indicatori tehnici ai investiției: lungime rețea LES 0,4 kV executată prin proiect: 1912 m, nr. de aparate (corpuri) de iluminat instalate prin proiect: 83 buc, nr. de aparate (corpuri) de iluminat controlate prin telegestiune: 83 buc, nr. stâlpi noi cu braţe de prindere: 65 buc.

Valoarea totala a investiției (cu TVA) este de 1.589.405,24 lei, iar durata de execuție de 14 luni, din care două pentru proiectare și 12 pentru execuție. Proiectul tehnic este în fază de finalizare, în luna iunie se va depune documentația pentru obținerea autorizației de construire, după care se vor demara procedurile de achiziție a lucrărilor de execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!