Peste 19.000 de pașapoarte eliberate, anul trecut, în Bistrița-Năsăud

Peste 19.000 de pașapoarte au fost eliberate, pe parcursul anului 2023, la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Bistrița-Năsăud, potrivit raportului de activitate al instituției, prezentat în ședința din luna martie a Colegiului Prefectural. La acest serviciu au apelat nu doar cetățeni ai județului, ci și persoane din alte județe ale țării.

Au fost înregistrate 20.210 cereri de eliberare a pașaportului simplu și electronic. Un procent de 24% din aceste cereri au fost depuse de cetățeni care au domiciliul în alte județe. Au fost eliberate 19.621 de pașapoarte simple electronice și temporare. Din totalul pașapoartelor eliberate, 215 au fost pașapoarte emise pentru cetățenii români cu domiciliu în străinătate”, a declarat comisar șef Floarea Pavelean, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește activitatea Compartimentului Restricții, sursa citată a menționat că au fost primite de la autoritățile competente un număr de 455 de comunicări privind suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație a cetățenilor români în străinătate, aceste comunicări vizând un număr de 547 de persoane. În urma acestor comunicări au fost retrase 37 de pașapoarte și au fost întocmite 6 procese-verbale de constatare a lipsei de la domiciliu a posesorilor de documente de călătorie.

În perioada analizată au fost aplicate și 264 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, titularilor de paşapoarte pierdute sau deteriorate, valabile.

De asemenea, tot în anul 2023, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud au făcut demersuri în vederea identificării și anunțării familiilor pentru 17 cetățeni români decedați în străinătate.

În timpul ședinței de Colegiu Prefectural, prefectul Teofil Cioarbă i-a felicitat pe angajații acestei instituții pentru modul în care își desfășoară activitatea. “Toți cetățenii cu care am interacționat sunt foarte mulțumiți de activitatea pe care o desfășurați”, a spus Teofil Cioarbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *