Peste 2.000 de mici afaceri din Bistrița-Năsăud riscă să dispară dacă nu își reduc numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN. Termenul limită este 17 ianuarie

Persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) înfiinţate înainte de 17 ianuarie 2018, riscă să fie radiate dacă nu îşi reduc numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, la cel mult cinci, în cazul PFA, și la cel mult 10, în cazul II, așa cum prevede o lege intrată în vigoare în 2018. Firmele mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a face acest lucru, în caz contrar vor suporta consecințele.

”La data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale” arată Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Actul normativ prevede că PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN, în timp ce întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în această situație se află peste 2.500 de PFA-uri și circa 130 de II. Cei care nu a făcut până acum modificarea, mai au la dispoziție doar o săptămână.

Lista persoanelor care nu și-au îndeplinit obligația de modificare a obiectului de activitate poate fi consultată aici. 

Persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale care nu se vor conforma riscă radierea din oficiu, acțiune care se va realiza în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, mai exact începând cu data de 19 martie 2019.

error: Content is protected !!