Peste 260.000 de persoane cu drept de vot din judeţul Bistrița-Năsăud, aşteptate duminică la urne

Peste 260.000 de persoane cu drept de vot din judeţul Bistrița-Năsăud sunt aşteptate, duminică, la urne, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului.

”La nivelul județului Bistrița-Năsăud se înregistrează un număr de 260.547 de alegători, din care 246.809 sunt deținători de C.I.”, a transmis Prefectura.

Pentru ca alegătorii să îşi poată exprima dreptul de vot, în cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale din județ au fost constituite 314 secţii de votare.

Potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, pentru alegerile europarlamentare au fost ridicate de la Imprimeria Naţională 286.556 de buletine de vot, iar pentru alegerile locale – un număr de 1.147.932 buletine de vot, respectiv 286.983 per tip (consiliu local, consiliu judeţean, primar şi preşedinte CJ).

De asemenea, au fost ridicate de la Monetăria Statului 1.570 de ştampile ”Votat” şi 276.157 de timbre autocolante.

La alegerile locale, pentru cele 62 de funcţii de primar candidează, în total, 217 persoane, din care 12 sunt femei, iar şase candidaturi sunt ale unor independenţi.

Șase candidaţi au intrat în cursa pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: Emil Radu Moldovan, actualul preşedinte al CJ și candidat PSD pentru un nou mandat, Robert Sighiartău (PNL), Ionuț Simionca (Alianța Dreapta Unită), Ovidiu-Iosif Florean (AUR), Lorant Sas (REPER) și Mircea Taloș (PNȚMM).

Pentru funcţia de primar al municipiului Bistrița au intrat în cursa electorală Ioan Turc (PNL), actualul primar al Bistriței, Gabriel Lazany (PSD), Rodica Dobraniș (AUR), Alexandru Toniuc (PNȚMM) și Călin Stan (Alianța Dreapta Unită).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!