Peste 260 de familii afectate de inundaţii vor primi ajutoare de urgenţă

Peste 260 de familii din județul Bistrița-Năsăud care au fost afectate de inundații vor primi ajutoare de urgență de la Guvernul României, suma totală care va ajunge în județ fiind de 286.500 de lei.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, un număr de 83 de beneficiari din cei 261 vor primi atât ajutorul pentru bunuri, cât și cel pentru afectarea locuinței, fiecare în funcție de gradul de afectare.

Plata acestor ajutoare se va face începând cu data de 28 iulie, prin intermediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud. Banii vor ajunge la beneficiari prin serviciile Poștei Române sau prin transfer bancar.

Este un sprijin bine-venit pentru aceste familii afectate de inundați și viituri. Am întâlnit mulți din acești oameni în vizitele din teren și am fost impresionat de resemnarea cu care au acceptat situația în care au ajuns din cauza fenomenelor periculoase, dar și demnitatea cu care au mers mai departe. Mulțumesc Guvernului pentru că a făcut posibil ca, pe lângă despăgubirile oferite pentru refacerea infrastructurilor afectate din județul nostru, să aducă o fărâmă de speranță și încredere acestor oameni cărora le-a fost afectată munca de o viață”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Ajutoarele de urgență se acordă din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

error: Content is protected !!