Peste 35 de tone de deșeuri reciclabile, colectate la ediția a 4-a a concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău”

Peste 35 de tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în cadrul ediției a 4-a a concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău”.

Această ediție s-a desfășurat în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, în zece unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Copiii din Bistrița-Năsăud sunt prietenii naturii! S-au întrecut în colectarea separată și reciclarea deșeurilor, cu rezultate excelente. Ediția a 4-a a concursului școlar ”Reciclezi pentru viitorul tău” a ajuns la final și peste 35 de tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în această perioadă. Campionii reciclării din cele 10 școli participante au câștigat premii consistente oferite de ADI deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA: 10 biciclete mountain bike, 100 de boxe portabile și 100 de căști audio”, a precizat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, care prezentat și cantitățile de deșeuri colectate în fiecare școală participantă la competiție.

Astfel, la Școala Gimnazială Bistrița-Bârgăului s-au colectat 4,9 tone de deșeuri reciclabile, iar câștigătorul bicicletei a fost elevul Darius Marton. La Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița s-au colectat 2,8 tone de deșeuri reciclabile, iar marele premiu al concursului a revenit elevului Andrei Bogdan Mureșan. La Școala Gimnazială Spermezeu s-au colectat 3,8 tone, iar elevul Ruben Cătună a plecat acasă cu bicicleta mountain bike. La Liceul Tehnologic Tîrlisua s-au colectat 5,2 tone de deșeuri reciclabile și Alin Burulea a câștigat bicicleta. La Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud s-au colectat 500 de kg de deșeuri reciclabile, iar marele premiu a ajuns la elevul Andrei Ros. La Scoala Gimnaziala „Iacob și Ioachim Mureșanu” Rebrișoara s-au colectat 2,5 tone de deșeuri reciclabile, iar câștigătorul bicicletei a fost elevul Dumitru Muthi. La Școala Gimnazială Nimigea de Jos s-au adunat peste 3,32 tone de deșeuri reciclabile, iar câștigătorul bicicletei a fost Alexandru Marica. La Școala Gimnazială „Nicolae Drăganu” din Zagra s-au adunat peste 3,1 tone, iar câștigătoarea marelui premiu a fost eleva Gabriela Ciui. La Școala Gimnazială Budacu de Jos s-au adunat peste 4,2 tone, iar eleva Alina Vartolomei din clasa a 6-a a plecat acasă cu bicicleta mountain bike. La Școala Gimnazială Șieu s-au adunat peste 4,7 tone, iar câștigătorul bicicletei a fost Denis Neagos.

Până în prezent, concursul școlar ”Reciclezi pentru viitorul tău” s-a desfășurat în 40 de școli din județ, iar cantitatea totală de deșeuri reciclabile colectată de către copii până acum a fost de 172 de tone.

Implicarea copiilor și a profesorilor în acest concurs și bucuria copiilor din momentele de acordare a premiilor ne motivează să implementăm acest concurs școlar într-un număr cât mai mare de școli din județ. Pe lângă comunități mai curate, copiii învață cum trebuie colectate separat deșeurile și înțeleg de ce este important să reciclezi”, a adăugat Cristian Niculae.

Scopul principal al acestui concurs este de a îi încuraja pe copii să colecteze corect deșeurile și de a îi învăța să iubească și să respecte natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *