Peste 80 de deficiențe constatate de specialiștii ISU în urma controalelor la unitățile de turism din județ. S-au aplicat amenzi de aproape 30.000 de lei

Peste 80 de deficiențe au fost constatate de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în urma controalelor efectuate la finalul acestui an la unitățile de turism din județ. Pentru nereguli s-au aplicat amenzi de aproape 30.000 de lei.

De la începutul misiunilor de control la obiectivele din categoria turism, baruri, cluburi, discoteci, restaurante sau amenajări unde se preconizează că se vor organiza petreceri de Revelion, pompierii bistrițeni au constatat 82 de deficiențe, iar amenzile contravenționale aplicate se ridică la cuantumul de 28.500 lei. Numai în urma verificărilor din data de 30 decembrie, inspectorii de prevenire bistrițeni au identificat 38 deficiențe și au aplicat 38 sancțiuni, dintre care 24 de sancțiuni contravenționale cu “avertisment”, respectiv 14 amenzi contravenționale, în cuantum de 9.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în timpul acțiunilor de verificare au fost:

  • exploatarea instalatiilor electrice cu defecțiuni sau improvizatii fata de materialele combustibile din spatiul in care sunt utilizate
  • ⁠verificarea si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului (fiind executate controale cu preponderenta la constructii care utilizeaza centrale termice cu combustibil solid)
  • ⁠nu se afiseaza in camerele de cazare instructiunile de prevenire a incendiilor respectiv posibilităţile de alarmare, alertare, evacuare în caz de incendiu, precum şi modul în care trebuie să se acţioneze în astfel de situaţii
  • ⁠nu se prevad detectoare autonome de fum in cladirile ori spatiile de turism conform reglementarilor tehnice specifice.

”Asigurarea unui climat de siguranță din punct de vedere al securității la incendiu în locațiile unde bistrițenii aleg să îți petreacă Revelionul rămâne obiectivul principal al inspectorilor de prevenire ISU Bistrița – Năsăud”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *