Peste 83.000 de pubele albastre vor ajunge în Bistrița-Năsăud

Peste 83.000 de pubele albastre vor ajunge, în perioada următoare, în județul Bistrița-Năsăud, potrivit președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Șeful administrației județene precizează, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Recipiente de colectare a deșeurilor pentru dezvoltarea și modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud – etapa II”.

Prin semnarea acestui contract, se vor achiziționa 83.443 de pubele albastre pentru deșeurile reciclabile din hârtie și carton”, a spus Moldovan.

De asemenea, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, a precizat că această investiție vine să completeze investițiile deja realizate în infrastructura de colectare a deșeurilor din județ.

”În aceste zile s-a semnat contractul de finanțare pentru achiziția pe fonduri europene a 83.443 pubele albastre pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton! Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au lucrat împreună pentru accesarea acestui proiect prin care se urmărește îmbunătățirea infrastructurii de colectare a deșeurilor la nivelul județului nostru. Beneficiile colectării selective a deșeurilor sunt semnificative: reducem poluarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor, deviem de la depozitarea pe groapă o cantitate mai mare de deșeuri, reducând astfel penalitățile aplicate, ne bucurăm de o natură mai curată, lăsăm un viitor mai bun și mai sănătos generațiilor viitoare. Odată achiziționate și recepționate, pubelele albastre vor fi distribuite către toți cetățenii care locuiesc în zonele de case”, a precizat Cristian Niculae.

Anul trecut, în județ au sosit și pubele verzi pentru sticlă și pubele galbene pentru plastic/metal, acestea fiind deja distribuite locuitorilor din zonele de case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!