Peste două milioane de euro pentru modernizarea Drumului Județean 172 H de la Nușeni la Corvinești

Guvernul României a aprobat alocarea suplimentară a sumei de 40 de milioane lei pentru finanțarea lucrărilor de investiții realizate pentru proiectele incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa I. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și au fost alocați printr-o hotărâre adoptată vineri.

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pe anul 2017 va fi suplimentat cu această sumă la capitolul “Locuințe, servicii și dezvoltare publică’, titlul “Transferuri între unități ale administrației publice”.

În prima etapă a PNDL sunt incluse 4.607 obiective de investiții pentru care au fost alocate, până în prezent, 2,0551 miliarde lei. Printre acestea se află și un obiectiv din Bistrița-Năsăud.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prezent ieri la București a anununțat că a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 172 H (Nușeni – Corvinești).

La cabinetul domnului Adrian Gîdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 172 H (Nușeni-Corvinești). Valoarea contractului de finanțare depășește două milioane de euro și este derulat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, finantat de Guvernul României” a precizat pe pagina personală de pe o rețea de socializare Emil Radu Moldovan.

Președintele CJB-N a mai semnat ieri, în timpul vizitei la București și contractul în valoare de peste 13 milioane de euro care prevede modernizarea drumului de la Colibița spre Mița, finanțarea în acest caz fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

error: Content is protected !!