„Piețarii” din Decebal se organizează și vin la Primăria Bistrița să facă scandal! Diana Morar și Mioara Seica au fost prin Decebal și i-au anunțat că primarul le DUBLEAZĂ chiria la tarabe!

Consilierii locali Diana Morar și Mioara Seica au discutat cu comercianții din Piața Decebal și i-au anunțat de planurile Primăriei Bistrița, prin care se urmărește scumpirea chiriilor anuale. Diana Morar susține că în scurt timp, comercianții se vor organiza pentru a negocia cu administrația locală. Consiliera PNL-ului a adnat semnături de susținere a modificărilor privind menținerea chiriilor la prețurile vechi!

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentanții PNL se opun acestui proiect și afirmă că producătorii locali vor avea de suferit dacă li se dublează chiriile la TARABE!

Diana Morar susține că Primăria se folosește de un pretext pentru a DUBLA chiriile, atunci când reprezentanții afirmă că iau aceste măsuri la recomandarea Curții de Conturi. În fapt, Curtea de Conturi ar fi recomandat organizarea unei licitații pentru că în unele situații NU s-a actualizat din 1997 modul de atribuire al respectivelor spații.

 

 

În comisia juridică, argumentele expuse NU au fost luate în considerare. Acest fapt m-a determinat ca alături de coleg consilier Mioara Seica să mergem imediat în Piață și să discutăm cu comercianții care-și desfășoară acolo activitatea. Mulți dintre ei erau în situația disperată în care NU puteau să-și acopere costurile cu funcționarea firmei pentru că NU au vânzări la nivelul la care care să înregistreze profit. Este o situație cruntă! ” – a declarat Diana Morar la conferința de presă.

 

Piețarii au semnat tabelele prezentate de PNL-iști și au spus că se organizează și vin la ședința de Consiliu Local! 

 

„Am primit semnături de susținere a modificărilor pe care le-am solicitat noi, în sensul menținerii tarifelor actuale la închirierile respective și au spus că se vor organiza pentru ca reprezentanți ai lor vor să fie prezenți la ședința de Consiliul Local pentru a-și putea spune în mod direct punctul de vedere către primar și către domnii viceprimari, care se ocupă de această activitate în mod direct. „ – a declarat Diana Morar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Numărul maxim de mese ce poate fi licitat în Piaţa Decebal de o persoană juridică, fizica si producatori individuali este de 4 mese. Contractele de închiriere a meselor se încheie pe o perioadă de un an calendaristic, respectiv până la data de 31.12.2018, cu posibilitatea de prelungire prin act adiţional, prin hotărâre a Consiliului local.

 

Tarifele NOI propuse și prețul de pornire a licitaţiei! În Piața Decebal s-au dublat prețurile, în Independenței sunt cam la fel!
a) 300 lei/mp/lună sector agroalimentar şi flori Piaţa Decebal; față de 150 de lei
b) 450 lei/masa/lună în hala de lactate din Decebal.

 

Proiectul va fi supus la vot în ședința ordinară di 28 noiembrie , care va avea loc la sediul Primăriei Bistrița și rămâne de văzut dacă la întrunire vor participa și reprezentanții comercianților din Piața Decebal! 

error: Content is protected !!