PMP Bistrița-Năsăud propune achiziția unui aparat de testare a consumului de droguri

PMP Bistrița-Năsăud propune achiziția unui aparat de ultimă generație de testare a consumului de droguri, a anunțat președintele partidului, Ionuț Simionca.

”În condițiile în care fenomenul consumului de droguri a căpătat o amploare alarmantă în România, am discutat cu colegii mei din PMP Bistrița-Năsăud ce acțiuni trebuie să întreprindem pentru a limita răspândirea acestui fenomen în comunitățile în care trăim. Și am decis să facem un prim pas care să demonstreze toleranță zero față de traficul şi consumul de substanţe interzise. Astfel, PMP Bistrița-Năsăud va propune administrației publice județene să aloce Spitalului Județean de Urgență Bistrița fondurile necesare achiziției unui aparat de ultimă generație de testare a consumului de droguri. Inițiativa îi aparține consilierului județean PMP Lucian Pintea, șeful Serviciului Județean de Medicină Legală din Bistrița-Năsăud, care susține că avem nevoie de un aparat atestat, ale cărui rezultate să fie recunoscute drept probe juridice și care să detecteze o gamă largă de substanțe interzise”, a precizat Ionuț Simionca.

El a adăugat: ”Din păcate, România nu mai este doar o ţară de tranzit pentru stupefiante către Vestul Europei, ci s-a transformat la rândul său într-o mare piaţă de desfacere (asta şi pe fondul unui avans economic semnificativ în ultimii 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană). Există cifre care indică faptul că între 9,5% şi 16% dintre elevii de liceu recunosc că au încercat droguri şi/sau consumă în continuare ocazional”.

În legătură cu această propunere, în ultima ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, președintele Emil Radu Moldovan a precizat că administrația pe care o conduce va încerca să aloce fondurile necesare unei astfel de achiziții la următoarea rectificare bugetară.

error: Content is protected !!