PNRR va fi prezentat miercuri în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului

FOTO: www.recorder.ro

Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR) va fi prezentat miercuri în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

”Birourile permanente reunite au hotărât convocarea plenului Camerelor reunite pentru ziua de mâine, la ora 13:00. Pe ordinea de zi vor fi doar două puncte. Unul dintre acestea se referă la prezentarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR) cu intervenţii din partea grupurilor parlamentare, pe baza reprezentării în Parlament. Guvernul va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar va avea un timp pentru a-şi exprima punctul de vedere în limita unui timp stabilit în funcţie de numărul de parlamentari, aşa cum e cutuma parlamentară”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL dă asigurări că Guvernul va prezenta Planul la Bruxelles la termenul care a fost stabilit.

”PNRR va fi pus pe masa Comisiei în termenul care a fost stabilit. Au existat discuții la nivel guvernamental, atât cu premierul și vicepremierii, și am înțeles că există discuții tehnice și la nivelul Ministerului Fondurilor Europene. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru pentru noi, fundamental pentru noi ca țară, este să ratificăm modificarea Tratatului”, a mai adăugat președintele Camerei Deputaților.

Din PNRR ar urma să facă parte și trei proiecte care vizează județul Bistrița-Năsăud – drumul expres Bistrița-Năsăud – Cluj, pepiniera de la Sărata și VIA Transilvanica.