Poliția a aplicat două amenzi pentru continuarea campaniei electorale

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud informează că procesul de votare la nivelul judeţului a început fără producerea unor incidente deosebite, până la acest moment nefiind sesizate incidente de natură a afecta desfășurarea votului. Cu toate acestea, au fost semnalate trei incidente sau fapte ilegale în context electoral, fiind aplicate și două amenzi.

”Astăzi, până la ora 11:00, au fost semnalate trei incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea, două nu s-au confirmat, iar în celălalt caz au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.800 de lei pentru continuarea campaniei electorale. Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Sursa citată mai menționează că 17 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Poliția mai precizează că toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!