Poliția Locală Bistrița a dispus ridicarea de pe domeniul public a unor panouri amplasate fără autorizație

Poliția Locală Bistrița a dispus, marți, ridicarea de pe domeniul public al municipiului a unor panouri de afișaj care ar fi fost amplasate fără autorizație, informează instituția într-un mesaj postat pe Facebook.

”În această dimineață, a fost dispusă ridicarea de pe domeniul public a unor corpuri și panouri de afișaj amplasate fără a deține autorizațiile necesare. Corpurile erau confecționate artizanal, nefixate corespunzător și fără a prezenta elemente minime de securitate în cazul unor intensificări ale vântului. Codul portocaliu, anunțat pentru astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, a grăbit decizia municipalității de a dispune înlăturarea acestor corpuri care pot reprezenta un risc de accidente grave. Cu ocazia deplasării polițiștilor locali în zonele identificate, s-a constatat existența unui număr de 3 corpuri de afișaj cu o înălțime de aproximativ 7 metri, care, pe lângă faptul că obturează vizibilitatea participanților la trafic în intersecții, pot reprezenta un pericol în cazul unor rafale de vânt”, se arată în informarea Poliției Locale Bistrița.

Instituția atrage atenția că va efectua în continuare verificări cu privire la respectarea legislației în acest domeniu.

”Dorim să transmitem un mesaj tuturor celor care consideră opțională respectarea legislației în privința amplasării corpurilor și panourilor de afișaj că nu vom ezita să facem uz de toate pârghiile statuate de cadrul legal pentru a preîntâmpina astfel de pericole. Siguranța cetățenilor și, eventual, a bunurilor este mai presus de interesele unor persoane sau organizații”, a încheiat Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!