Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier

În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au continuat activitățile de monitorizare a traficului pe drumurile din Bistrița-Năsăud, scopul acțiunilor fiind de a preveni și combate cauzelor generatoare de accidente rutiere.

O atenție deosebită a fost acordată municipiului Bistrița și orașului Beclean.

În municipiul Bistrița, în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe interzise, a infracțiunilor stradale și pentru reducerea riscului rutier. În acest sens, polițiștii au acționat în filtre, fiind oprite pentru control mai multe autovehicule, iar conducătorii auto au fost testați cu aparatele din dotare. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat, în flagrant delict, o infracțiune de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 46 de ani din Teaca. Acesta conducea un autoturism care era neînmatriculat și care avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Totodată, în intervalul orar 15.00-21.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bistrița au desfăşurat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind prioritatea de trecere a vehiculelor, dar și a celor care opresc neregulamentar. Toți conducătorii auto opriți pentru verificări au fost testați cu aparatul etilotest. 26 de autovehicule au fost oprite de polițiști, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni la regimul rutier, în cuantum de 3.145 de lei, iar ca măsură complementară au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Tot pentru siguranța rutieră au acționat și polițiștii din Beclean, care, în intervalul 15.00-18.00, au oprit pentru verificări 46 de autovehicule, au legitimat 58 de persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.300 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *