Polițiștii din Bistrița au prins 10 elevi care absentau nemotivat de la școală

În această săptămână, polițiștii din Bistrița au desfășurat o acţiune pentru prevenirea absenteismului școlar, mai mulți elevi fiind depistați în timp ce absentau nemotivat de la cursuri. Oamenii legii au aplicat și patru amenzi.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, au desfășurat o acțiune în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Astfel, polițiștii au legitimat 27 de persoane și au depistat 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, pentru care au fost întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 800 lei conform Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Totodată, polițiștii de la Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive la clase de elevi din ciclul gimnazial și liceal, iar agenților de pază din școli le-au adus în atenție regulile cu privire la accesul în școli, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Siguranța în școli rămâne o prioritate a Poliției, astfel că, pe durata desfășurării anului școlar, unitățile de învățământ sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță, atât în incinta, cât și în proximitatea acestora.

Premergător începerii anului școlar, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul polițiilor municipală și orășenești, dar și a secțiilor de poliție rurală au derulat o serie de activități preventive, destinate copiilor. În cadrul acestora au fost abordate teme precum: disparițiile de minori, siguranța rutieră, siguranța în mediul online, prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise și prevenirea infracțiunilor cu violență.

Pe tot parcursul anului școlar, polițiștii vor acționa înaintea începerii orelor și la finalizarea cursurilor elevilor, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului și pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *