Polițiștii și reprezentanții RAR – control pe Valea Bârgăului

Polițiștii și reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud au efectuat, pe parcursul zilei de luni, o acțiune de control pe Valea Bârgăului, în urma acesteia fiind constatate nereguli la regimul rutier și nu numai. 

”La data de 20 februarie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, Reprezentanța Bistrița-Năsăud și jandarmi, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii accidentelor de circulație. Astfel, în intervalul orar 12.00 – 16.00, pe Drumul Național 17, au fost oprite pentru control 11 autovehicule, iar cinci dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără a fi constatate cazuri de conducere cu alcoolemie. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.960 lei, dintre care 7 pentru nereguli rutiere și 5 pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în timpul unei acțiuni de monitorizare a traficului rutier pe DN 17D, polițiștii au depistat un tânăr care, deși se afla sub influența drogurilor, conducea o mașină.

”Azi-noapte, în cadrul acțiunilor pe linie rutiere desfășurate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Național 17D, prin Salva. La volan a fost identificat un tânăr, de 24 de ani, din localitate, pozitiv în urma testării cu aparatul DrugTest în cazul substanței metamfetamină. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.