FOTO: Pompierii, în mijlocul a sute de elevi de la mai multe școli din județ

În cadrul programului ”Săptămâna verde”, peste 900 de elevi de la diferite școli din Bistrița-Năsăud au participat la o serie de activități derulate de pompieri. Activitățile au fost organizate atât în cadrul subunităților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cât și la unitățile de învățământ.

Elevii au avut ocazia să fie mai aproape de salvatori, să le cunoască îndeaproape autospecialele de intervenție, dar și să folosească accesoriile pe care pompierii bistrițeni le folosesc în misiunile specifice.

”De ce pompierii sunt mereu în alertă?” au întrebat curioși mulți dintre participanții la activitățile programului ”Săptămâna Verde”. Elevii au observat cum pompierii salvatori se pregătesc pentru o intervenție atunci când nu au cazuri alocate, cum se desfășoară o zi la o subunitate de intervenție, cum reacționează echipajele atunci când sună alarma, dar și cum intervin în cazul unui incendiu sau accident. Pentru o zi, copiii au devenit și ei mici pompieri. Au urcat în cabina autospecialei de stingere și au ”testat” accesoriile, o mare parte dintre ei fiind convinși că vor deveni și ei salvatori atunci când vor crește.

Tot în cadrul acestei săptămâni, specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și Inspecției de Prevenire, s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le prezenta reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii sau cutremure, fiindu-le distribuite și pliante cu informații preventive.

Aceste întâlniri au ca scop familiarizarea celor mici cu profesia de pompier, riscurile existente, tehnica de intervenție, dar și importanța măsurilor de siguranță pe care aceștia trebuie să le respecte indiferent de situație.

ISU Bistrița-Năsăud se va implica în programele educaționale dedicate elevilor și în viitor, pentru a ajuta la dezvoltarea unui comportament preventiv al participanților, încă de la vârste fragede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!