Prefectul dă asigurări: ”Leoni Bistrița nu face disponibilizări”

Compania Leoni Bistrița, cel mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, nu va face disponibilizări în perioada următoare, dă asigurări prefectul Stelian Dolha. Ba din contră, agentul economic caută personal care să muncească în cele două fabrici din Bistrița.

”L-am contactat pe domnul director general de la Leoni, care mi-a confirmat că angajații care urmează să fie disponiblizați sunt de la Luduș, doar de la Luduș, fiind vorba despre 150-160 de angajați. Începând cu sfârșitul lunii august, Leoni Bistrița vrea să facă angajari, caută 200 – 300 de persoane. Despre asta vorbim la Leoni Bistrița. Ei o să caute personal, muncitori. Le-au propus celor de la Luduș să vină la Bistrița, dar oamenii au refuzat pentru că invocau distanța și gospodăriile”, a explicat Stelian Dolha.

Prefectul a mai completat că angajații de la Leoni Luduș care urmează să fie disponibilizați aveau contracte de muncă pe perioadă determinată. În momentul în care le-a expirat contractul, conducerea companiei le-a propus acestora să vină să muncească la Bistrița, însă au refuzat.

Leoni Bistrița este cel mai mare angajator din județ (circa 5500 de persoane).

error: Content is protected !!