Prefectul Stelian Dolha anunță controale în biserici. Preoții, pasibili de amenzi

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, va solicita forțelor de ordine să efectueze controale în lăcașurile de cult în care se oficiază slujbe. Potrivit prefectului, există foarte multe situații în care credincioșii nu poartă masca atunci când participă la slujbe. Acolo unde se vor constata astfel de situații, Stelian Dolha afirmă că ar putea fi sancționați chiar preoții.

Invitat joi seara într-o emisiune la BEX TV, prefectul Stelian Dolha a explicat că a participat la slujbe oficiate în mai multe lăcașuri de cult din județ și a constatat că în foarte multe dintre acestea nu se respectă măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție. Prefectul a dat și un exemplu negativ – o biserică din localitatea Rebra, acolo unde spune că a participat la o slujbă și doar 10 din cei peste o sută de participanți purtau masca.

În aceste condiții, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că va purta discuții cu reprezentanții cultelor religioase și le va solicita încă o dată să facă demersuri pentru ca oameni să respecte această măsură.

În plus, Stelian Dolha afirmă că va cere forțelor de ordine să efectueze controale în perioada imediat următoare.

Se întâmplă sub ochii noștri acest lucru. Am primit foarte multe reclamații pe această temă și mi s-a tot spus că nu se poartă mască. Vedem cazurile, vedem incidența, care deja e alarmantă și, cu toate acestea, nu s-a înțeles nimic. Și ne întrebăm de ce se ajunge aici? Pentru că nu se respectă măsurile. Și atunci, ca să se respecte măsurile, deși sună foarte dur, va trebui să recurgem iar la amenzi și controale. Nu se poate altfel. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. (…) O să reiau discuțiile pe această temă cu preoții, o să le trimit încă o dată și o circulară și apoi le facem controale. Dispunem controale direct în biserică. Nu se poate altfel. Cine răspunde și cine ia amenda? Preotul. Nu ne mai putem juca cu asta. La modul cel mai serios”, a spus Stelian Dolha în emisiunea de la BEX TV.

Potrivit prefectului, la intrarea în fiecare biserică ar trebui să existe o persoană care să le spună credincioșilor să își pună masca, iar în cazul în care nu au mască, ar trebui să se găsească o variantă prin care să li se pună la dispoziție una.

Stelian Dolha afirmă că începând de săptămâna viitoare va solicita efectuarea controalelor în bisericile din Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/BistritaExpress/videos/1670690283095706
error: Content is protected !!