Prefectul Stelian Dolha despre situația de la Leoni: ”Au fost câteva cazuri îngrijorătoare la un moment dat”

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, consideră că situația este sub control în ceea ce privește cazurile de COVID-19 înregistrate în cea mai mare companie angajatoare din județ – Leoni, deși la un moment dat au existat ”câteva cazuri îngrijorătoare”. Până în prezent, la acest operator economic au fost confirmate nouă cazuri pozitive, dintre care patru pacienți au fost declarați vindecați, însă a fost înregistrat și un deces al unui angajat din cadrul Leoni Bistrița.

”Măsurile de precauție sunt luate deja la Leoni. Există policarbonat între angajați, există măsurile de distanțare bine luate. Conducerea de la Leoni a fost atentă. Eu cred că situația este sub control, doar că au fost câteva cazuri. Gândiți-vă că oamenii aceștia, în mare parte, fac naveta, ei intră în contact după ce ajung acasă și cu alte persoane. Chiar dacă condițiile de la fabrică sunt bune din punct de vedere al distanțării, al separării și al protecției față de celălalt”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-un interviu acordat PRO BN TV.

Sursa citată consideră că în acest moment situația este sub control, însă admite că a fost îngrijorat la un moment dat, mai ales în condițiile în care Leoni Bistrița are peste 5.000 de angajați.

”Situația este sub control, numai că au fost câteva cazuri îngrijorătoare la un moment dat. Trebuie să recunoaștem asta, pentru că într-o firmă atât de mare ca Leoni sau în altă firmă de asemenea anvergură, vă dați seama că te îngrijorează ce se întâmplă. La Leoni vorbim totuși de 5.600 de angajați. A fost și o perioadă de o săptămână când au avut iarăși oprită activitatea. Asta a fost un lucru bun din punct de vedere epidemiologic, pentru că în perioada aceasta nu a existat riscul de a se transmite virusul de la persoanele infectate și noi am reușit să facem izolarea”, a mai adăugat Stelian Dolha.

Până în prezent, la Leoni Bistrița au fost confirmate nouă cazuri pozitive. Patru persoane s-au vindecat, însă, din păcate, a fost înregistrat și un deces al unui angajat infectat cu COVID-19.

În ceea ce privește situația de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, potrivit prefectului, bilanțul cazurilor pozitive de COVID-19 crește de la o zi la alta. Spre exemplu, dacă ieri erau 385 de cazuri, astăzi cifra a urcat la 391, ceea ce înseamnă că încă șase persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Interviul acordat PRO BN TV de către prefectul Stelian Dolha poate fi urmărit mai jos:

https://www.facebook.com/probntv/videos/296235078077284/?__tn__=%2CdkC-R&eid=ARBdmRmfsac41GAqleGL0wkgGZTIAGg9xlpLXp1oXP3hZgJ8SY4WlKVOIj-b2kwgFk_adb-CGb8Qq8HW&hc_ref=ARQ7m7J79QIfFLHSI3yKmfs5K7ZO3rDOLUhosPy3gBS0bAFVGjj4Dq49L7qqTEFOWPM
error: Content is protected !!