Prefectul Stelian Dolha: ”Nu sunt mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare. Deși tulpina Delta bate la ușă, noi ne culcăm pe-o ureche”

stelian dolha ziar de bistrita

Aproximativ 22 la sută din populația județului Bistrița-Năsăud s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, acest procent fiind unul mic în opinia prefectului Stelian Dolha. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că nu este mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare în județ.

Campania de vaccinare la nivel județean stagnează. De exemplu, marți am avut așa: Dumitrița – 5 persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson, Nimigea – 17 persoane cu Pfizer. Deci pentru 5 persoane am trimis echipa acolo, echipă care a stat o zi întreagă acolo și care e plătită de statul român. (…) Mergem noi la ei acasă, dar, cu toate acestea, eu nu sunt mulțumit de modul în care decurge campania”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, într-un interviu acordat postului de televiziune Sângeorz TV.

Potrivit prefectului, au fost situații în care echipele mobile de vaccinare s-au întors din anumite comune fără a vaccina nici măcar o persoană.

Nu poți să trimiți echipe de vaccinare și acestea să vină cu zero vaccinări într-o comună. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil așa ceva. Trimiți trei oameni în deplasare, trebuie să îi plătești și nu ai nicio vaccinare. E anormal, mai ales în condițiile în care tulpina Delta ne bate la ușă. Noi încă ne culcăm pe-o ureche, spunem lasă că pe noi nu o să ne prindă. Acum e vară, frumos, mergem la munte, la mare, o să fie bine. Dar din toamnă? Organizația Mondială a Sănătății a tras deja semnalul de alarmă”, a mai spus prefectul Stelian Dolha.

La nivel județean, procentul de vaccinare este de circa 22 %.

Procentul e mic. Dacă îl compar cu cel din județul Cluj – de 50% – se poate vedea gradul de civilizație. Ne place, nu ne place, indiferent cât ne-am lăuda, gradul de civilizație se vede și aici”, a adăugat sursa citată.

În opinia prefectului, campania de vaccinare stagnează și din cauza faptului că populația este mult prea relaxată și nu conștientizează că un nou val pandemic ar putea lovi România.

”Încă nu am scăpat de coronavirus. (…) Dacă nu ne vaccinăm și tulpina Delta ne bate la ușă, eu vă spun că intrăm într-o nouă perioadă de foc, cu îmbolnăviri, cu restricții, cu tot. Trebuie să ne gândim și la ce a fost, o perioadă de groază, în care nu știam ce să facem cu bolnavii și cu morții de pe ATI. Avem posibilitatea să evităm acest val, dar doar prin vaccinare”, a încheiat Stelian Dolha.

error: Content is protected !!