Prefectul Stelian Dolha va purta discuții cu reprezentanții HoReCa, în contextul noilor măsuri ce se vor aplica în localitățile cu incidență mai mare de 3 la mia de locuitori

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat că va organiza o întâlnire cu reprezentanții din domeniul HoReCa din municipiul Bistrița și va purta discuții cu aceștia pe marginea certificatului verde COVID, document care ar putea fi necesar în cazul persoanelor care doresc să intre în baruri și restaurante sau să participe la diferite evenimente organizate în localitățile cu incidență mai mare de 3 la mia de locuitori.

”Astăzi, în ședința de Guvern, va fi aprobată propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență cu privire la noile măsuri ce se vor aplica în localitățile cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori. Practic, restaurantele o să poată să funcționeze doar pe baza certificatului verde COVID. Asta ar însemna că și noi va trebui să ne mobilizăm, întrucât incidența în municipiul Bistrița a ajuns la 3,26 la mia de locuitori. Cred că mâine se impune o întâlnire cu cei din industria HoReCa, pentru a le spune cum vor putea face verificările respective. Am spus și ieri că reprezentanții HoReCa vor trebui să descarce o aplicație de la Serviciul de Telecomunicații Speciale și să facă verificări”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a completat că, în opinia sa, măsura privind obligativitatea prezentării certificatului verde COVID este una necesară și reprezintă ”o gură de oxigen” pentru HoReCa.

La o incidență de 3,26 la mia de locuitori cât avem astăzi în municipiul Bistrița ar trebui să dăm hotărârea de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, cu aplicabilitate de luni dimineața, în urma căreia, din păcate, restaurantele, cafenele ar trebui să fie închise pe varianta interioară. Nunțile nu ar mai putea să funcționeze. De asta avem nevoie de această hotărâre de Guvern. Mie mi se pare un lucru bine-venit. Trebuie promovată vaccinarea chiar și în acest mod, în care le spunem că au acces doar cei care sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a explicat prefectul.

Stelian Dolha speră ca reprezentanții din industria HoReCa să răspundă pozitiv invitației de a participa la o întâlnire la Instituția Prefectului.

”Totodată, săptămâna viitoare, vom organiza și o întâlnire cu administratorii sălilor de nunți”, a mai spus prefectul.

error: Content is protected !!