Premiu special pentru Palatul Culturii Bistrița la Gala UNITER 2024. ”Încă o confirmare că activitatea în zona teatrală este apreciată de profesioniști”

Palatul Culturii din Bistrița va fi premiat la Gala UNITER 2024 care va avea loc pe 27 mai, anunță primarul Ioan Turc.

”Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului UNITER, s-a decis ca unul dintre premiile speciale ce vor fi decernate la Gala UNITER din 27 mai să îi revină Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc” Bistrița”, a precizat Ioan Turc.

Edilul Bistriței menționează că această distincție se acordă pentru inițierea și realizarea proiectelor teatrale „La câțiva oameni distanță de tine”, spectacol în regia lui Radu Afrim, și „Tinerețe fără bătrânețe”, workshop condus de Silviu Purcărete.

Propunerea pentru acest premiu îi aparține reputatului critic de teatru și realizator de televiziune Marina Constantinescu, fiind votată în unanimitate de membrii Senatului UNITER.

”Pentru municipalitate este încă o confirmare, deosebit de onorantă, că activitatea recentă a Palatului Culturii Bistrița în zona teatrală este apreciată de profesioniști. După găzduirea acum 2 ani a Galei UNITER și derularea celor două proiecte teatrale pentru care se acordă un premiu special al Galei UNITER, va deveni realitate și un vis de decenii al iubitorilor artei dramatice: înființarea ca instituție autonomă a Teatrului de Stat Bistrița”, a transmis primarul Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *