Președintele CJ Bistrița-Năsăud, vești despre reabilitarea drumurilor Beclean – Nușeni – Chiochiș, Domnești – Nețeni – Albești, Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit marți, într-o conferință de presă, despre reabilitarea drumurilor județene Beclean – Nușeni – Chiochiș (DJ 172A), Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia (DJ 162) și Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (DJ 154D).

E pe ultima sută de metri reglementarea pe un proiect foarte mult așteptat de locuitorii județului Bistrița-Năsăud. Noi l-am numit 3 în 1, e o finanțare în care sunt prinse trei drumuri județene: Beclean – Nușeni – Chiochiș, Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia și Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței. Sper ca până la finalul lunii să avem finalizate toate discuțiile cu asocierile care vor executa lucrările și să putem da ordinul de începere a lucrărilor. Acolo proiectul tehnic este finalizat și ar trebui să înceapă organizarea de șantier. În funcție de vreme, ne dorim să începem lucrul cât mai repede. Sunt lucrări care sunt foarte așteptate de către oameni”, a spus Emil Radu Moldovan într-o conferință de presă în care s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a DJ 154, de la Sărata la limita cu județul Mureș.

Despre modernizarea celor trei drumuri județene se discută încă din anul 2019, an în care s-a semnat și contractul de finanțare pentru aceste investiții, fiind lansată și procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Întrucât au fost depuse contestații, procedura a fost mult întârziată. Abia în anul 2021 s-a stabilit că asocierea dintre SC Frasinul SRL – lider asociere, cu SC CML.RO SRL, SC Îndemânarea Prodcom SRL, SC Dimex 2000 Company SRL și SC Someș-Top-Grup SRL se va ocupa de acest contract care cuprinde cele trei drumuri județene.

Tot în conferința de presă prilejuită de semnarea contractului pentru modernizarea DJ 154, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai vorbit și despre lucrările aflate în derulare pe mai multe drumuri județene.

Toate proiectele pe care le avem în derulare pe actualul exercițiu financiar și care trebuie să fie finalizate până la 31 decembrie sunt în grafic. În această toamnă vom mai recepționa încă trei lucrări: DJ 173 Budacu de Sus – Șoimuș – Șieu, DJ 172G Satu Nou – Cușma și DJ 173B Bistrița – Tărpiu. La Cușma – Satu Nou e turnat în mare parte asfaltul, e aproape finalizat și podul care e înainte de Satu Nou și sper ca într-o lună – o lună și jumătate maxim să facem recepția. Sunt aproape finalizate lucrările de artă și de stabilizare a Dealului Șoimușului. De asemenea, și Bistrița – Tărpiu este în grafic”, a spus Emil Radu Moldovan.

Totodată, administrația județeană a mai anunțat că a fost depus proiectul pentru accesarea de fonduri europene pe viitorul exercițiu financiar în vederea modernizării DJ 151.

Proiectul de finanţare pe viitorul exerciţiu financiar pentru DJ 151 Bistriţa – Şintereag – Lechinţa – Sânmihaiu de Câmpie – Budeşti a fost depus. Urmează evaluarea. Sper că până la finalul anului vom avea finanţare și acolo. În paralel, derulăm procedura de achiziţie și intrăm în linie dreaptă și cu acest proiect”, a mai spus președintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!